Word jij onze nieuwe scheidsrechter en stuur je Alex en Wim met pensioen?

02-09-2019

Al jaren zijn ze een bekend gezicht binnen de club: Alex en Wim. Ze zijn nog steeds actief als onder andere scheidsrechter. Laatst vroegen ze aan ons wanneer ze met pensioen konden. Na al die jaren dat zij scheidsrechter zijn moesten er toch genoeg jonge leden te vinden zijn die hun vak net zo leuk vinden?

Daarom biedt het KNKV verenigingen de mogelijkheid om haar leden op te leiden en uiteindelijk zo jong mogelijk (vanaf 14 jaar) het spelregelbewijs te laten behalen. Dat kan via de website www.korfbalmasterz.nl, dit is een officiële KNKV-website.

Ook vanuit onze vereniging willen we leden de kansen bieden om opleidingen te volgen.

Scheidrechteropleidingen:

A Jeugdscheidsrechter (EF-jeugd en BCD-jeugd)
B Verenigingsscheidsrechter
C KNKV-scheidsrechter

A :
Jeugdscheidsrechter (EF-jeugd en BCD-jeugd)

Lijkt het je een uitdaging om wedstrijden van de jeugd te fluiten? En kun je daarbij enthousiast te werk gaan? Is het antwoord op beide vragen ‘ja’, dan is Jeugdscheidsrechter echt iets voor jou! Als je examen wilt doen ben je minimaal 15 jaar.

B: Verenigingsscheidsrechter

Ben jij diegene die elke week op het veld staat om wedstrijden te fluiten in het breedtekorfbal?  Wil jij jezelf ontwikkelen, ga dan aan de slag om je diploma verenigingsscheidsrechter te halen! Als je examen wilt doen ben je minimaal 17 jaar.

C: KNKV-scheidsrechter

Lijkt het je een uitdaging om wedstrijden te fluiten in het wedstrijdkorfbal? Heb je een droom om ooit eens in Ziggo Dome de finale te fluiten? Is het antwoord op een van de vragen ‘ja’, dan is KNKV Scheidsrechter echt iets voor jou! Als je examen wilt doen ben je minimaal 17 jaar.

Al deze opleidingen kun je dus al volgen na het behalen van je Korfbalmasterz spelregelbewijs!

Op de KNKV-site zie je onder het kopje “opleidingen” nog veel meer informatie staan. Ook over andere opleidingen die wellicht interessant voor je zijn. Vanuit de Arbitrage commissie willen we alle trainers verzoeken om elke trainingspartij door een speler/speelster te laten fluiten. Zo raken we allemaal al aan gewend aan het fluiten.

Sport levert prachtige momenten op en sport is leuk om te doen. Maar die mooie emoties die bij sport horen, kunnen ook omslaan in ongewenst gedrag. Om dit te voorkomen zijn we allemaal verantwoordelijk en zullen we elkaar moeten aanspreken. Er zijn een aantal omgangsregels opgesteld als het gaat om de omgang met de scheidsrechter. Deze hangen bij de ingang van de kantine. We moet er samen voor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en zichzelf kan zijn.

De arbitragecommissie wenst iedereen een sportief seizoen toe. Geïnteresseerd in een opleiding? Laat het ons weten of mail naar scheidskvdos@hotmail.com. We hopen van je te horen!

Cees, Anne, Rike en Iris

Alex_Wim_pensioen_website-kleiner