Simpele zege korfballers DOS..

08-01-2007

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben een simpele 28-12 zege geboekt op ADOS. In Hoorn kon degradatiekandidaat ADOS geen moment laten zien, wat ze in de eerste klasse te zoeken hebben. DOS verzuimde om dat ook in de score te laten zien. Het was een troosteloze bedoening in Hoorn. In de eigen hal van ADOS is de ruimte beperkt en met nog geen veertig, vooral stille toeschouwers op de tribune mag het geen wonder heten dat de Kamper korfballers na afloop nauwelijks voldaan van het veld stapten. Jan Wiegers: “Je wilt gewoon lekker korfballen en mooie acties maken. Dat zat er zaterdag niet in. We hebben dik gewonnen, maar er zullen weinig mensen met een goed gevoel naar huis gegaan zijn.” ADOS speelt op het veld in de tweede klasse en draait op dat niveau al niet lekker. In de zaal moet de Hoornse ploeg laten zien wat ze waard zijn in de eerste klasse. Dat lukt niet echt. Tactisch kiest ADOS voor achterverdedigen om zo het spel te vertragen. DOS heeft daar geen moeite mee. De Kampenaren weten altijd wel de rebound te pakken. Maar het gevolg is wel dat de wedstrijden van ADOS nauwelijks het bekijken waard zijn. Daarmee is gelijk het weinig aantal toeschouwers verklaard. Bovendien levert het niets op, want de verwachting is dat ADOS het niet gaat redden op dit niveau.

Tot verbazing van velen nam ADOS wel een voorsprong van 2-0 en duurde het tot de zevende minuut voordat DOS wakker was. Toen ging het ook snel, want een paar minuten later stond het al 2-7 en waren de verhoudingen tussen ADOS en DOS ook op het scorebord duidelijk. Bij rust was de wedstrijd in feite al gespeeld. DOS leidde toen al met 6-15. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. DOS ontbeerde vooral in het eerste aanvalsvak de echte spirit om tot een hoge score te komen, terwijl in het tweede aanvalsvak Matthijs Bastiaan opnieuw liet zien dat hij het vizier op scherp heeft staan. Na de vijftien treffers van een week eerder, schoot hij nu twaalf keer de bal door de korf. Het grote krachtsverschil gaf Wiegers de ruimte om spelers uit het tweede en uit de juniorenselectie speelminuten te laten maken in het eerste. Zo mochten de talenten Wichard van der Kolk (18 jaar) en Laureen Kok (16 jaar) hun debuut maken. De teller stokte bij 12-28. “Twaalf doelpunten tegen is keurig”, analyseerde Wiegers, “maar tegen deze ploeg moet je er dik dertig maken. Dan straf je dat achterverdedigen tenminste goed af.”

Doelpunten DOS; Matthijs Bastiaan 12x, Iris van Bruggen 5x, Linda van Keulen 4x, Nikita Brehler 3x, Daniël Lewerissa 2x, André Beens en Demi Hazelhoff 1x

Sponsors

Plaatjesactie Jumbo

Hieronder het formulier voor toestemming. Let op dat je het juiste formulier download

Verklaring tot 18 jaar voogd-vertegenwoordiger - kvdos

Verklaring volwassenen 18 jaar en ouder - kvdos

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij ook de nieuwsbrief ontvangen en sta je nog niet in de mailingslijst. Klik dan hier en meld je voor deze nieuwsbrief aan. Ook vind je hier de oude nieuwsbrieven.

Korfbal rokjes

Via de vereniging is het mogelijk om een hoge kwaliteit korfbal rokje te kopen tegen inkoopsprijs. Voor informatie kan je contact opnemen met Hermien Klos, 038-3318938.

Sponsors