Ruime overwinning matig DOS.

07-01-2018

KAMPEN - Zonder goed te spelen pakten de korfballers van KV DOS Kampen / Veltman zaterdag de punten in Sneek. De plaatselijke korfbalclub was een maatje te klein voor de Kamper ploeg. DOS won ruim met 13-27, maar had in goeden doen wel twee keer zo vaak kunnen scoren. De Waterpoort hoort bij de ploegen die strijden tegen degradatie. Vooraf wist DOS dat het zou gaan winnen en dan ligt onderschatting op de loer. De beide punten pakken en je richten op de topper van komende zaterdag tegen KIOS was het parool van DOS. Die doelstelling veranderde al heel snel in de punten pakken en zien dat je heel blijft. Want bij De Waterpoort weten ze wat strijden tegen degradatie inhoudt. Het fysieke aspect speelt in de ogen van de Snekers dan ook een grote rol. Dus werd er gebeukt in de rug en vol op het lichaam doorgelopen bij aanvallende acties van DOS. En evenals in voorgaande wedstrijden had DOS de pech dat de arbitrage dat laconiek liet gebeuren. Natuurlijk werd er sporadisch een strafworp gegeven en kwamen er vrije ballen. Maar echt doorpakken was er niet bij. Ook bleven de kaarten op zak voor overtredingen die op het randje van rood zaten.

DOS ging daar goed mee om door veel persoonlijke duels te mijden, gewonnen zou er toch wel worden. En aan het eind bleef de schade beperkt tot blauwe plekken en tanden door de lip. Iedereen is dus heel gebleven voor de topper van aankomende zaterdag in Ruinerwold tegen KIOS wat slechts één punt minder heeft dan DOS. Bij het begin van de wedstrijd in Sneek dacht De Waterpoort even dat er een stuntje inzat. Dat dachten veel thuissupporters anders over, want de honderd aanwezige Kampenaren vormden de meerderheid op de tribune. Na zeven minuten stond de thuisploeg tot haar eigen verbazing voor met 4-1. Reden voor Jan Wiegers om zijn enige time-out aan te vragen. “Ben je al wakker”, was de vraag aan zijn ploeg “zo ja, laat dat dan zien.” Het zorgde voor een versnelling aan Kamper zijde en zes minuten later was de wedstrijd in feite al gespeeld: 5-7. Nog voor rust liep DOS uit naar 9-15.

Ook na de rust was er niet zoveel te genieten voor het publiek. Meest opmerkelijke moment was wel de woede van een speelster van De Waterpoort, die door een eigen medespeler werd getorpedeerd en prompt boos het veld afliep. DOS stond erbij en keek ernaar. Met af en toe een flitsende actie tussen de mislukte schoten door werd de score gestaag opgevoerd naar 13-27. Was de selectie van DOS een beetje op schot geweest, dan had het records kunnen breken. Nu was het vooral verdedigend bij vlagen goed. “Verdedigend zit het wel aardig goed, nu volgende week ook weer aanvallend laten zien wat we kunnen”, was het sobere commentaar van Jan Wiegers na afloop. Daarmee vatte hij het duel goed samen.

Doelpunten DOS: Matthijs Bastiaan 7x, Daniël Lewerissa en Linda van Keulen 5x, Iris van Bruggen 4x, Esther Hamberg en André Beens 2x, Nikita Brehler en Dennis van Putten 1x

Sponsors

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij ook de nieuwsbrief ontvangen en sta je nog niet in de mailingslijst. Klik dan hier en meld je voor deze nieuwsbrief aan. Ook vind je hier de oude nieuwsbrieven.

Korfbal rokjes

Via de vereniging is het mogelijk om een hoge kwaliteit korfbal rokje te kopen tegen inkoopsprijs. Voor informatie kan je contact opnemen met Hermien Klos, 038-3318938.

Sponsors