Renovatie veld begonnen

29-06-2019

De renovatie van ons veld is begonnen. Afgelopen donderdag is al een aantal vrijwilligers begonnen met het graven van sleuven. Volgende week begint de aannemer met het veld. De sleuven zijn bedoeld voor de nieuwe verlichting. Oostendorp Zwijndrecht levert de verlichting en die wordt in samenwerking met Van Dijk Elektrotechniek geplaatst. De voorste lichtmasten blijven staan. De andere twee lichtmasten gaan naar de achterste hoeken van het veld. Halverwege komen twee nieuwe lichtmasten. Alle armaturen worden vervangen door LED-verlichting. De verlichting kan straks op meerdere standen worden gezet. Bij wedstrijden wat hoger, bij trainingen wat lager.

Het bovenlaag van het veld wordt helemaal vervangen. Het rubber ingestrooide veld verdwijnt en daar komt een compleet nieuwe kunstgrasmat voor terug. Dat wordt ingestrooid met zand, een eis van de korfbalbond. De mat wordt geleverd door een Belgisch bedrijf: DOMO uit Sint-Niklaas. Het grondwerk wordt gedaan door Heijmans. We krijgen straks de beschikking over vier seniorenvelden en drie jeugdvelden. De bedoeling is dat het voorste seniorenveld helemaal omzoomd wordt met hekwerk, zodat er een echt hoofdveld ontstaat. De huidige dug-outs worden verwijderd en er worden nieuwe dug-outs aangeschaft. Die zullen aan de andere kant van het hoofdveld worden aangebracht in het hekwerk, zodat je vanaf de kantinezijde vrij uitzicht hebt over het veld.

De mensen van de genoemde bedrijven maken gebruik van een kleedkamer bij DOS. Dinsdag 2 juli beginnen de werkzaamheden aan het veld. De maandag daarvoor zal Oostendorp al actief zijn. Wanneer iemand nog één keertje wil genieten van die fijne rubber ingestrooide mat, moet die dus heel snel zijn.