Nieuws van de scheidsrechterscommissie

22-06-2018

In 2015 heeft het KNKV de Korfbalmasterz geïntroduceerd met als doel om op een laagdrempelige manier de leden de spelregels te leren om een beter gedrag te creëren op de sportvelden. Binnen onze vereniging is de scheidsrechtercommissie van start gegaan met o.a. begeleiding van nieuwe jonge scheidsrechters. Daarnaast zijn we druk bezig geweest met het arbitrageproof maken van onze club waardoor we dit voorjaar ons certificaat hebben ontvangen.

Ook zijn er een aantal avonden verzorgd v.w.b. spelregelkennis en hebben we de Korfbalmasterz begeleid. Via een aantal modules kon je het spelregelbewijs halen welke met ingang van 1 september 2018 verplicht is voor senioren en junioren evenals de begeleiding (coaches en begeleiders). Er zijn op meerdere avonden door veel leden spelregeltesten gedaan onder leiding van Cees en er werden voorbeelden uit de praktijk besproken. Ook konden er vragen worden gesteld. Ben jij niet aanwezig geweest en heb je nog niet je spelregelbewijs via Korfbalmasterz gehaald, meld je dan aan via scheidskvdos@hotmail.com. Wij zorgen dan dat je een activatiecode krijgt en dan kun je op 28 augustus nog mondeling uitleg krijgen op de laatste spelregelavond.

Het uitgangspunt is dat alle senioren en junioren hun spelregelbewijs gaan halen. Gelukkig zijn de meeste leden hiervoor al geslaagd. We zijn hier natuurlijk heel trots op en daarnaast kunnen we jullie melden dat we ook goede resultaten hebben geboekt bij het aantal neutraal te fluiten wedstrijden. Was het in eerdere jaren zo dat we flinke boetes kregen vanuit het KNKV, kunnen we jullie dit jaar melden dat we de schade beperkt hebben kunnen houden. Alex, Boudewijn, Wim, Pieter, Wiebe, Louis en Cees heel erg bedankt voor jullie inzet!

Aankomend seizoen zal ook Kees Stam ons scheidsrechterskorps komen versterken die net als Wiebe, Pieter en Cees bondswedstrijden gaat fluiten. Helaas zal Boudewijn een stapje terug doen. De noodzaak om als verenigingsscheidsrechter de thuis wedstrijden te fluiten blijft aanwezig dus we zijn nog naarstig op zoek naar nieuwe clubscheidsrechters. Al fluit je maar 1 wedstrijd per seizoen, alle beetjes helpen. De eerste weken van het nieuwe seizoen zullen we jullie hiervoor gaan benaderen. Ben je nu al enthousiast? Meld je dan alvast aan bij de scheidsrechtercommissie!

Tot volgend seizoen! Cees Visscher, Anne Klos, Rike van de Grift, Iris van Bruggen

Heb je de eindtoets gehaald dan ben je klaar voor het nieuwe seizoen!

Niet gehaald? Dan ga je voor de herkansing op 28 augustus om 19.30 uur in de kantine of je zorgt zelf dat je de test hebt gehaald voor 1 september. Vanuit de KNKV wordt er toewijding en handhaving van de vereniging verwacht. Voor alsnog zonder sancties maar het wordt door ons wel als een morele verplichting beschouwd. Het bestuur zal ons hierover nauwlettend in de gaten houden.

Plaatjesactie Jumbo

Hieronder het formulier voor toestemming. Let op dat je het juiste formulier download

Verklaring tot 18 jaar voogd-vertegenwoordiger - kvdos

Verklaring volwassenen 18 jaar en ouder - kvdos