Matige tweede helft kost DOS punten.

09-09-2018

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman zijn de veldcompetitie gestart met een nederlaag. In Vriezenveen was DOS zeker niet de mindere. Gebrek aan scorend vermogen in de tweede helft deed de Kamper ploeg de das om. Het werd 15-13 voor Amicitia. Er is veel nieuw bij DOS. Na drie jaren Jan Wiegers staat nu Herman Egberts aan het roer. De oefenmeester uit Ede moest behoorlijk sleutelen aan zijn team. Ten opzichte van vorig seizoen haakte het goed op elkaar ingespeelde damesduo Linda van Keulen en Nikita Brehler af. Van Keulen is zwanger en Brehler geeft haar studie voorrang. Dat scheelt voor de Kampenaren een forse slok op de borrel. Beide dames waren vorig seizoen samen goed 179 doelpunten, dertig procent van alle Kamper treffers.
Egberts moest dus aan de opstelling sleutelen. Hij koos ervoor om de herenduo’s Matthijs Bastiaan - André Beens en Daniël Lewerissa - Wesley Doorn intact te houden. Naast iris van Dijk posteerde hij oudgediende Nynke Links. Links is na een jaartje rust weer aangesloten bij de selectie. In het andere vak werd het jonge talent Laureen Kok gekoppeld aan Esther Hamberg. Kok (foto) is op papier nog juniore en speelde een groot deel van het vorig seizoen in het tweede team. Nu maakte ze dus haar debuut in het eerste en deed dat prima. Egberts: “Natuurlijk kun je zien dat Laureen nog jong is en ervaring ontbeert, maar ze heeft zoveel talent, daar gaan we bij DOS nog een hoop plezier aan beleven.”

In de wedstrijd in Vriezenveen was goed te zien dat de automatismen bij DOS nog moeten groeien. Het was soms zoeken in de aanval naar de goede combinaties en mede daardoor lag het tempo niet hoog genoeg. Toch heeft DOS zoveel individuele klasse dat het op basis daarvan bij rust terecht met 8-9 leidde. Dat had eigenlijk een grotere voorsprong moeten zijn, want DOS liet drie keer een kans van 2,5 meter liggen. Verdedigend was DOS wel ouderwets op dreef. Het kostte de thuisploeg de grootste moeite om tot goede aanvallen te komen en kansen te creëren. In de tweede helft zag Amicitia kans steeds meer druk te leggen op de puntspelers van DOS. Normaal los je zo’n situatie op met snel combineren, maar juist dat aspect kwam zaterdag nog niet voldoende uit de verf bij DOS. Ook al was Amicitia niet beter, het scoorde wel op de goede momenten. En wanneer DOS dan de kans kreeg om te scoren uit de kansen, die ze toch kreeg, zat het ook nog eens tegen. Drie strafworpen bleven onbenut en dat bleken dure missers.
Amicitia pakte met 15-13 de punten en Egberts kreeg een portie huiswerk mee om komende week aan te werken. Egberts: “Het duurt een tijd, voordat automatismen erin slijpen. Er wordt al weken goed getraind en dat blijven we doen. We hebben gezien waar we winst moeten halen en daar gaan we komende week aan werken. Genoeg leerpunten om mee aan de slag te gaan.”

Doelpunten DOS: Iris van Bruggen 4x, Matthijs Bastiaan en Esther Hamberg 3x, Wesley Doorn 2x, Nynke Links 1x

Sponsors

Privacy protocol

Er is op dit moment een privacy protocol beschikbaar. Klik hier voor de link.

 

 

 

Sponsors