Kv DOS kan ongeslagen status niet handhaven.

03-06-2018

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman zijn op de laatste speeldag dan toch aangelopen tegen een nederlaag. Pernix was in Kampen de betere ploeg en won verdiend met 16-20. Daarmee komt een eind aan een ongeslagen reeks van twintig wedstrijden. Door de nederlaag verspeelde DOS ook haar laatste kans op het kampioenschap. Het scenario op de laatste speeldag was duidelijk. Wanneer SDO Kamerik een punt zou verspelen en DOS zou winnen, waren de Kampenaren kampioen. Maar DOS won niet en het was voor de Kampenaren een schrale troost dat SDO geen punten verspeelde. Winst had de Kamper ploeg dus ook geen kampioenschap gebracht. 

Misschien was daarom de teleurstelling over het niet behalen van de titel ook niet zo groot bij DOS. Jan Wiegers: “Pernix heeft de wedstrijd verdiend gewonnen. Misschien waren zij in deze rare klasse wel de allerbeste, ook al eindigen ze als vierde. Wanneer zij hun aanvoerder Joost Kuipers niet zo lang hadden moeten missen door blessures, waren zij mogelijk wel op de eerste plek geëindigd. Je ziet dat hij tegen ons de hele ploeg draagt en naar een hoger niveau tilt.” Pernix is een complete ploeg. Het was uitgerekend Pernix, waar DOS dit seizoen voor het laatst van had verloren. In Leiden werd het 21-13 en ook in Kampen was de Leidse ploeg de sterkste. Pernix heeft een prima organisatie binnen het veld en hebben geduld, voordat ze het schot pakken. Mede door hun sterke rebound kunnen ze vaak meerdere keren per aanval schieten. Het maakt de Leidenaren niet uit of de heren in de punt verschijnen of de dames. Iedereen scoort. Pernix zag kans de hele wedstrijd veel druk te leggen op de aanval van DOS en het lukte DOS slechts met moeite om onder die druk uit te komen. Vooral het tweede aanvalsvak van DOS had het er moeilijk mee en kwam slechts tot vijf treffers. Daar staat tegenover dat dit vak wel kans zag om verdedigend Pernix van scoren af te houden.

Het moest bij DOS dus komen van het eerste aanvalsvak. Dat vak lukte het wel de korf te vinden, maar was verdedigend niet bij machte om Pernix af te stoppen. Aanvallend had DOS last van de sterke rebounders bij Pernix. Vaak werd de bal na één schot al weer ingeleverd. Daarbij moet vermeld worden dat er zaterdag wel veel Kamper ballen op de rand eindigden of de verkeerde kant op stuiterden. In de eerste helft ging het gelijk op. Het vele publiek zag een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij de doelpunten duur waren. Bij rust stond DOS met 8-9 achter. In de tweede helft pakte Pernix bij 10-13 voor het eerst een gaatje van drie doelpunten. Bij 13-17 was het vier doelpunten en bij 14-19 vijf. Met nog tien minuten op de klok wist DOS dat de wedstrijd gespeeld was. De ploeg bleef wel zijn best doen om de score een beter aanzien te geven, maar kreeg weinig kansen meer. Wel mocht Esther Hamberg de mooiste aanval van de wedstrijd nog bekronen met de laatste Kamper treffer. In een tempo-aanval over veel schijven zag André Beens kans de hele Pernix-verdediging met een pass achter zijn rug langs uit te spelen en scoorde Hamberg van afstand.

Daarmee kwam een eind aan een bizar seizoen. DOS startte de tweede veldhelft op een degradatieplek, maar pakte de ene na de andere ploeg in met goed en gedreven korfbal. Zo stoomde het team van Wiegers op naar de tweede plek. Na zaterdag zakte DOS nog een plaatsje, maar er waren in Kampen over die derde plek alleen maar tevreden gezichten. Immers, vorig seizoen moest DOS zich via de nacompetitie redden. Nu was er een derde plaats op het veld en een kampioenschap in de zaal.

Doelpunten DOS: Linda van Keulen 6x, Daniël Lewerissa 4x, Esther Hamberg 3x, Matthijs Bastiaan 2x, Nikita Brehler 1x

Sponsors

Privacy protocol

Er is op dit moment een privacy protocol in concept beschikbaar. Klik hier voor de link.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij ook de nieuwsbrief ontvangen en sta je nog niet in de mailingslijst. Klik dan hier en meld je voor deze nieuwsbrief aan. Ook vind je hier de oude nieuwsbrieven.

Korfbal rokjes

Via de vereniging is het mogelijk om een hoge kwaliteit korfbal rokje te kopen tegen inkoopsprijs. Voor informatie kan je contact opnemen met Hermien Klos, 038-3318938.

Sponsors