Knap gelijkspel korfballers DOS tegen GKV

08-11-2015

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben bij de hervatting van de veldcompetitie een knappe prestatie geleverd door kampioenskandidaat GKV een punt af te snoepen. In Gorinchem had DOS zelfs een tijd uitzicht op winst, maar mocht het achteraf toch tevreden zijn met het 27-27 gelijkspel. “Eén van de beste wedstrijden van DOS, die ik als trainer-coach heb gezien”, was het duidelijke commentaar van Jan Wiegers na afloop, “twee hardwerkende vakken zonder zwakke schakels. Het was genieten om te zien hoe DOS stand hield tegen deze op papier betere ploeg.” GKV is in deze Overgangsklasse nog de enige concurrent voor SDO Kamerik. Alle andere ploegen hoeven niet meer naar boven te kijken en moeten hopen dat ze zich zo snel mogelijk handhaven. Daarom wordt het behaalde punt tegen GKV door DOS ook beschouwd als een bonuspunt. GKV heeft in de Overgangsklasse zaal een prima seizoen achter de rug, terwijl DOS in de zaal Eerste Klasse kampioen werd. Beide teams konden dus met zelfvertrouwen beginnen aan de tweede helft van de veldcompetitie.

Onder ideale korfbalomstandigheden, vrijwel windstil en een lekker temperatuurtje, gingen beide ploegen van start. Met snel combinatiespel van beide kanten werd er iedere minuut gescoord. Vanaf 5-5 was het steeds DOS wat aan de goede kant van de score stond. Toch kon de Kamper ploeg geen gaatje slaan. Kort voor rust zag GKV kans om onder aanvoering van de zuiver schietende Kevin van Beest, goed voor negen velddoelpunten, opnieuw een voorsprong te pakken: 16-15. Ook in de tweede helft bleef het korfbal van hoog niveau. DOS slaagde er na tien minuten in om het eerste gaatje te slaan. De DOS-heren zagen kans om de Kamper dames keer op keer in de punt vrij te spelen en via Esther Hamberg en Linda van Keulen werd bij 19-22 een voorsprong van drie punten bereikt. Dat verschil stond zes minuten later voor het laatste op het scorebord: 21-24.

GKV besloot tot een omzetting in de opstelling en verplaatste via twee wissels Van Beest naar het andere aanvalsvak. Dat was een succesvolle omzetting, want kort voor tijd kwam GKV weer naast de geelzwarten: 27-27. Toch leek dat niet de eindstand te worden Tot verbazing van alles wat DOS was, wees de niet consequent fluitende scheidsrechter BOS tien seconden voor tijd naar de strafworpstip en leek de prima wedstrijd van DOS op een anticlimax uit te draaien. Het voelde echter als een vorm van gerechtigheid dat GKV dit cadeautje niet uitpakte. “Het was ook niet terecht geweest”, zei Wiegers, “als er één ploeg mocht winnen, dan waren wij het. Wanneer je dan ziet, hoe GKV in de slotseconden via een strafworp de winst kan pakken, moet je natuurlijk blij zijn, dat je toch nog een punt overhoudt. Belangrijker is, dat wij na de zaalcompetitie nu ook hebben laten zien op dit hogere niveau goed te kunnen korfballen. Dat geeft zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden.”

Doelpunten DOS: Linda van Keulen 8x, Esther Hamberg 5x, Wesley Doorn en Matthijs Bastiaan 4x, Iris van Bruggen 3x, Nikita Brehler 2x en Daniël Lewerissa 1x

Sponsors

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij ook de nieuwsbrief ontvangen en sta je nog niet in de mailingslijst. Klik dan hier en meld je voor deze nieuwsbrief aan. Ook vind je hier de oude nieuwsbrieven.

Korfbal rokjes

Via de vereniging is het mogelijk om een hoge kwaliteit korfbal rokje te kopen tegen inkoopsprijs. Voor informatie kan je contact opnemen met Hermien Klos, 038-3318938.

Sponsors