Herman Egberts nieuwe trainer KV D.O.S. Kampen Veltman

11-03-2018

KAMPEN - KV D.O.S. Kampen Veltman heeft Herman Egberts vastgelegd als nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. Zaterdagavond is de Edenaar gepresenteerd tijdens een sponsoravond van KV D.O.S. Kampen Veltman in De Vijfsprong. Egberts is de opvolger van Jan Wiegers, die bezig is aan zijn derde seizoen in Kampen en na dit korfbaljaar stopt als korfbaltrainer.

Herman Egberts heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan als korfbaltrainer. Hij begon als trainer bij Reehorst (A1 en later eerste team) en was daarna actief als teammanager bij de eerste selectie van Dalto. Vervolgens was hij hoofdtrainer bij ODIK, DICO Duiven en had hij het derde team van Dalto onder zijn hoede. Na een korte onderbreking ging hij aan de slag als teammanager bij DVO 1, fungeerde hij als jeugdtrainer bij DVO A1 en Dalto A1. Dit seizoen is hij niet aan een club verbonden. Wel is hij al verschillende jaren trainer bij de selectie oost onder de 17.

Met KV DOS breekt een nieuwe fase aan in de trainersloopbaan van Egberts. De afgelopen jaren was hij vooral actief als jeugdtrainer. “Ik heb zin om weer met senioren aan de slag te gaan. Ik heb veel ervaring opgedaan, ook met cursussen. Ik denk dat ik dat alles goed kan gebruiken bij DOS. Ik heb leuke gesprekken gehad bij DOS en een goed beeld gekregen van club en trainers. Dinsdagavond heb ik kennis gemaakt met de groep. Het is een groep die wil. DOS is een club die uit plezier wil presteren. Dat spreekt me aan. Als je iets wilt bereiken, moet je plezier hebben.”

Redactie: Gerard Meijeringh

Foto: Tennekes