Goed gebruik van ons veld

18-10-2019

We hebben een hele mooie opening gehad van ons gerenoveerde veld. Dankzij de inspanningen van de activiteiten-, de sponsor-, de kantine- en de beheercommissie, terzijde gestaan door vele handen, hebben we een mooi feestje kunnen bouwen. En als klap op de vuurpijl pakte het eerste ook nog eens de beide punten.

Een mooi veld, een mooi hoofdveld. Iets om trots op te zijn en dus ook iets om zuinig mee om te springen. Daarom zijn de volgende spelregels belangrijk:

- de vooraf gemaakte indeling op zaterdag is leidend!!
Op zaterdag spelen vaak veel teams een thuiswedstrijd. Wanneer iedereen op het hoofdveld gaat spelen, hebben we over een aantal jaren een afgesleten hoofdveld en ziet de rest van het veld er nog goed uit. Dat willen we voorkomen. Ons veld moet minimaal vijftien jaar mee en daarom worden de wedstrijden gelijk verdeeld over de vier grote en de twee kleine velden. Je kijkt vooraf als coach op welk veld je bent ingedeeld en daar speelt jouw team de wedstrijd. En dat betekent soms dat je bijvoorbeeld op veld 3 speelt, terwijl het hoofdveld vrij is. Ook midweek speelt niet standaard haar wedstrijden op het hoofdveld.
Alleen het eerste en tweede team spelen altijd op het hoofdveld.

- de gemaakte indeling op trainingsdagen is leidend!!
Ook op de trainingsavonden gaan we zoveel mogelijk het hele veld benutten. Ook hier geldt dat we zuinig omspringen met ons hoofdveld. Het kan dus zomaar gebeuren dat er op een trainingsavond niemand op het hoofdveld traint.

- grondplaten worden niet getild!!
Door de grondplaten over de grasmat te rollen ontstaan beschadigingen. Daarom moeten de grondplaten altijd getild worden. De beheerscommissie bekijkt of er speciale karretjes kunnen komen om grondplaten zonder spierkracht te kunnen verplaatsen.

- de verlichting wordt na de laatste training direct gedoofd!!
Helaas gebeurt het nog wel eens dat de verlichting nog een behoorlijke tijd blijft branden. Zonde van de centen. Wil de trainer van het laatst spelende team zorg dragen voor het tijdig doven van de lampen?

- een stapel verboden:
Op het hele veld is het niet toegestaan:
- een paraplu mee te nemen (met paraplu blijf je op het betegeld gedeelte)
- stoelen te plaatsen (we hebben bankjes en er komen nog stoeltjes)
- glaswerk mee te nemen (een pilsje of fris drinken doe je op het terras)
- honden of andere huisdieren mee te nemen (we hebben de eerste poep al verwijderd)
- op het hoofdveld komen alleen spelers en stafleden, toeschouwers achter de omheining

Wanneer iedereen zich houdt aan de spelregels, blijft ons veld een visitekaartje voor onze vereniging. Iedereen bedankt voor de medewerking.

Trainingsuren zaal 2019-2020