Bondscheidsrechters KV DOS Kampen / Veltman ontmoeten elkaar bij Grand Café De Majesteit

09-10-2019

Over het algemeen is scheidsrechter zijn een individueel vak. Zaterdags pak je de sporttas in en stapt vervolgens alleen in de auto om bij een club aan de andere kant van het land te fluiten. Heel anders dan wanneer je met jouw team van minstens 10 spelers gezamenlijk afreist naar een andere vereniging. Toch kunnen we inmiddels spreken van een heus scheidsrechtersteam bij DOS. Er zijn momenteel 7 scheidsrechters actief die bondswedstrijden fluiten. Vier daarvan zijn groot geworden binnen onze eigen vereniging en maar liefst 3 scheidsrechters voelen zich bij DOS zo thuis dat ze voor onze club zijn komen fluiten. Afgelopen seizoen resulteerde dit in een mooie ‘teamprestatie’. Voor het eerst in jaren stonden we in de zwarte cijfers, in plaats van rode! Geen boete van de KNKV. Er was aan onze fluitverplichting voldaan.

Maar niet alle scheidsrechters van dit team hadden elkaar al eens ontmoet. Daar moest verandering in komen! Met dank aan onze sponsor Grand Café de Majesteit kon dit scheidsrechtersteam daar afgelopen week samenkomen en bijpraten onder het genot van een hapje en drankje. Het werd een gezellige avond waarin ervaringen met elkaar gedeeld werden. Hoe gaat het ontvangst bij andere verenigingen? Waar hoef je absoluut niet te rekenen op een warm welkom? En hoe ga je om met ongewenst gedrag van spelers in het veld? Op welke niveaus wordt er gefloten en wat zijn je ambities? Erg gezellig en leerzaam was het. Na afloop heerste bovenal het gevoel dat het prettig was elkaar eens gesproken te hebben. Dat samenkomen is voor herhaling vatbaar!

DeMajesteit
Scheidsrechters