Benauwde overwinning korfballers DOS

28-10-2018

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben een verdiende, maar benauwde overwinning behaald op Amicitia. Op eigen veld was DOS met 13-12 te sterk en sloeg daarmee een fors gat met de onderste ploegen. In deze Overgangsklasse leek aanvankelijk iedereen van iedereen te kunnen winnen. Nu, na acht wedstrijden, is duidelijk dat de top zes inderdaad onderling aan elkaar gewaagd is en dat onderaan twee ploegen steeds net aan de verkeerde kant van de score staan. AVO Assen en Amicitia Vriezenveen lijken te moeten knokken tegen degradatie, terwijl het verschil tussen de nummers één tot en met zes slechts drie punten is.

DOS, met Rike van der Grift op de plek van Kirsten Boon, moest thuis aantreden tegen Amicitia en wilde het verlies uit de eerste competitiewedstrijd goedmaken. Toen werd bij Amicitia volkomen onnodig met 15-13 het onderspit gedolven. Daarnaast wilde de ploeg van Herman Engberts voorkomen dat het verschil tussen DOS en Amicitia teruggebracht zou worden tot één punt. Voor de wedstrijd had DOS zes punten en Amicitia drie. De geelzwarten startten goed. Met mooie combinaties en vlot aanvalsspel werd een ruime voorsprong opgebouwd. Na twintig minuten stond het 8-3. In de laatste tien minuten van de eerste helft verzuimde DOS echter de kansen af te ronden en zo kon de ploeg uit Vriezenveen terugkomen tot 8-6 bij rust.

In de tweede helft kende Amicitia een goede start en kwam het vrij snel langszij: 8-8. Dankzij twee treffers van de goed spelende Daniël Lewerissa pakte DOS weer een voorsprong van twee doelpunten. Maar vanaf 11-9 leek hetzelfde scenario uitgerold te worden als in de eerste wedstrijd tussen beide teams. Ook toen was DOS beter en kon Amicitia het matige afronden van DOS afstraffen met een winstpartij. De Vriezenveense ploeg scoorde wel, waar DOS het naliet en pakte bij 11-12 acht minuten voor tijd voor het eerst een voorspong. DOS scoorde snel de gelijkmaker en ging daarna op jacht naar de winst. Nog geen minuut later legde de goed leidende Berthold Komduur de bal op de stip, maar dat buitenkansje was aan Lewerissa niet besteed. Twee minuten later maakte hij dat verzuim goed, toen hij opnieuw van 2,5 meter mocht aanleggen: 13-12.

Met nog vier minuten op de klok werd het nagelbijten voor het publiek. Amicitia drong aan, maar kon de korf niet meer vinden. DOS probeerde de bal lang in de ploeg te houden en slaagde daar behoorlijk in. Zo tikte de klok weg in het Kamper voordeel. Egberts: “Het was een verdiende overwinning, maar we hebben het ons zelf wel moeilijk gemaakt. We hebben te veel periodes, waarin we de kansen niet verzilveren. Dat kun je je niet permitteren. Maar goed, we hebben nu een gat van vijf punten met de onderste ploegen en dat geeft rust richting de zaal. Nu een weekje rust en dan weer vol aan de bak richting zaalcompetitie.”

Sponsors

Privacy protocol

Er is op dit moment een privacy protocol in concept beschikbaar. Klik hier voor de link.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij ook de nieuwsbrief ontvangen en sta je nog niet in de mailingslijst. Klik dan hier en meld je voor deze nieuwsbrief aan. Ook vind je hier de oude nieuwsbrieven.

Korfbal rokjes

Via de vereniging is het mogelijk om een hoge kwaliteit korfbal rokje te kopen tegen inkoopsprijs. Voor informatie kan je contact opnemen met Hermien Klos, 038-3318938.

Sponsors