Afscheid Jan Wiegers bij Kv DOS

03-06-2018

KAMPEN - Afgelopen zaterdag speelde de selectie van KV DOS Kampen / Veltman haar laatste wedstrijd. Daarna werd afscheid genomen van Jan Wiegers. Wiegers was drie jaar trainer-coach bij DOS. Wiegers is, zoals zoveel korfbaltrainers, een echt korfbaldier. Hij speelde zelf onder meer bij ASVD en Oranje Zwart en was vervolgens bij veel verenigingen trainer. Voorlopig is KV DOS zijn laatste club geweest. Wiegers wil meer tijd hebben om zelf te sporten. “Daarnaast vraagt training geven veel energie”, zo gaf hij aan, “je moet je trainingen voorbereiden, de gespeelde wedstrijden analyseren, de komende tegenstander onder de loep nemen. Daar gaan heel wat uurtjes in zitten.”

Wiegers kreeg bij zijn afscheid een dikke pluim van Linda van Keulen. De aanvoerster van DOS sprak hem op het veld toe: “Je was een gedreven trainer. Dat koppelde je aan je sociale kant. Dat hebben we als selectie bijzonder in je gewaardeerd. Je zocht en vond altijd die balans tussen teamspirit en fanatisme. We hebben als team veel meegemaakt, vooral vorig seizoen, dat was echt een rot jaar. We zijn daar als team samen doorheen gekomen, en daar heb jij een groot aandeel in gehad.” Wiegers vierde op de laatste speeldag geen kampioensfeest, maar kreeg van de selectie wel een kampioens-badjas cadeau.

Wiegers gaf DOS nog een boodschap mee: “Jullie hebben een schitterende vereniging met veel potentie. Daar is qua spelniveau nog veel meer uit te halen. Zet een beleid neer wat meer gericht is op prestatiekorfbal. Die gezelligheid van de club blijft echt wel bestaan.” Wiegers bracht dit seizoen KV DOS naar de zaaltitel en deed met zijn ploeg op het veld tot de laatste dag mee in de strijd om het kampioenschap. Hij wordt opgevolgd door Herman Egberts uit Ede.

Sponsors

Privacy protocol

Er is op dit moment een privacy protocol in concept beschikbaar. Klik hier voor de link.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil jij ook de nieuwsbrief ontvangen en sta je nog niet in de mailingslijst. Klik dan hier en meld je voor deze nieuwsbrief aan. Ook vind je hier de oude nieuwsbrieven.

Korfbal rokjes

Via de vereniging is het mogelijk om een hoge kwaliteit korfbal rokje te kopen tegen inkoopsprijs. Voor informatie kan je contact opnemen met Hermien Klos, 038-3318938.

Sponsors